65BTP-HOUSE / ONG&ONG Pte Ltd

first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/519493/65btp-house-ong-and-ong-pte-ltd Clipboard Area:  1447 m² Area:  1447 m² Year Completion year of this architecture project 65BTP-HOUSE / ONG&ONG Pte LtdSave this projectSave65BTP-HOUSE / ONG&ONG Pte Ltd “COPY” ArchDaily 65BTP-HOUSE / ONG&ONG Pte Ltd Architects: ONG&ONG Pte Ltd Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/519493/65btp-house-ong-and-ong-pte-ltd Clipboard Photographs Houses Projects Save this picture!© Derek Swalwell+ 40 Share Year:  2013 2013 photographs:  Derek SwalwellPhotographs:  Derek SwalwellText description provided by the architects. This is a home surrounded by a vast garden that converges at a colossal pre-war rain tree with such magnificence that its presence is ingrained within the very architecture of the house itself. Throughout this home are numerous encounters with nature whilst still being very much indoors. The architectural placement of the building allows for the viewing of the feature tree from all of the main spaces, from either of its two storeys right down to the basement.Save this picture!© Derek SwalwellRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumFirst FloorA granite wall at the entrance made from interspersed panels creates a series of holes that subtly shield the garden from full view whilst maintaining a welcoming atmosphere. In the driveway, a cleverly placed water feature discreetly hides the sunken air-conditioning ledge just beneath it. The main living and dining areas are housed on ground level, allowing the spaces to transit seamlessly out into the garden and accompanying lap pool. By evening, dots of light on the pool’s base dance playfully in the water, mimicking a starry night scene. An elegant spiral staircase leading to the upper floor gives the living area a visual centre whilst also promoting vertical circulation.Save this picture!© Derek SwalwellSecond FloorOn the second floor sits a cosy family area flanked by bedrooms on either side. The master bedroom’s spacious interiors allow it to accommodate a study office as well as a walk-in wardrobe that can be expanded by drawing back the partition separating it from the bathroom, thus creating a generously sized boudoir. The children’s rooms sit on the opposite side of the floor, each a mirror image of the other. In addition, a glass-covered balcony that spans the entire length of the floor reveals a breathtakingly panoramic view of the aforementioned rain tree.Save this picture!First Floor PlanBasementMaking good use of the site’s sloping typography, the basement was designed such that it opens up into a lower section of the garden, thus making it feel almost like being on ground level. This floor is dedicated to entertainment and relaxation, with a spa room, movie room, large multi-purpose hall, as well as an outdoor barbecue area. The self-contained service quarters are also kept here, with a mini kitchenette and sleeping quarters to boot. Again, outdoor elements permeate this section of the house by way of a water feature that flows continuously under the powder room and spa room, thus deriving continuity across the various spaces. Sensibly placed skylights also help to bring ample sunlight into the spaces and brighten up the basement naturally. Interestingly, these skylights also provide a spectacularly clear view of the rain tree even from here.Save this picture!© Derek SwalwellLovingly designed with a modern, nature-inspired theme, this house is a thing of beauty and a timeless piece that will endure through the ages.Project gallerySee allShow lessA108 House / OOKO industriarquitecturaSelected ProjectsTierras Blancas House / Alberto Browne + Hernán FontaineSelected Projects Share Singapore CopyHouses•Singapore CopyAbout this officeONG&ONG Pte LtdOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesSingaporePublished on June 26, 2014Cite: “65BTP-HOUSE / ONG&ONG Pte Ltd” 26 Jun 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read More