Canovas Cassart House / Lacol + LaBoqueria

first_imgArchDaily Photographs:  Lacol / House Habitat Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  Architects: LaBoqueria, Lacol Area Area of this architecture project Canovas Cassart House / Lacol + LaBoqueriaSave this projectSaveCanovas Cassart House / Lacol + LaBoqueria Canovas Cassart House / Lacol + LaBoqueria CopyHouses, Sustainability•Spain Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918632/canovas-cassart-house-laboqueria Clipboard Projects CopyAbout this officeLaBoqueriaOfficeFollowLacolOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSustainabilitySpainPublished on June 10, 2019Cite: “Canovas Cassart House / Lacol + LaBoqueria” [Casa Canovas Cassart / Lacol + LaBoqueria] 10 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?卡诺瓦斯·卡萨特之家 / Lacol + LaBoqueria是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img “COPY” “COPY” Save this picture!© Lacol / House Habitat+ 15Curated by Clara Ott Share Photographs 2018 Manufacturers: K-Line France, Steico, Egoin, Fermacel, SiberSave this picture!© Lacol / House HabitatRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineText description provided by the architects. The project, an detached single-family house, begins with three main ideas. First, the low environmental impact. Both in the construction phase and in the use of the house, maximum energy efficiency and minimum environmental impact are sought. The structure of the house is CLT (contralaminated wood) and a dry construction has been chosen, with the use of the most sustainable materials as possible. The house is equipped with an aerothermal system accompanied by solar panels that cool and heat a floor heating system. The air conditioning set is complemented by a system of air renewal with heat recovery that allows to constantly ventilate the interior air without losing the comfort of the interior.Save this picture!© Lacol / House HabitatSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Lacol / House HabitatThe second place bioclimatic functioning. The site offers the building very good solar capture throughout the day, hence the project tries to make the most of solar collection and demand minimum installed air conditioning systems. The East, West and North facades are very hermetic, while the South facade is the one with a different character. In it the sun is captured with large openings, which in the coldest months allow the entry of solar rays to almost half the house. For the hot months this facade has a system of shutters on the first floor and a large pergola of 3m deep with retractable cover that allows to protect from the solar rays according to the time of year.Save this picture!© Lacol / House HabitatFinally, it is a project that looks after the comfort of users over time. Juan and Assumpta wanted a house that responded to their current situation, where they live with their teenage son and a grandmother, but understand that this situation is temporary in the mid term. So for them, who are the main users, the design allows them to have a comfortable, spacious, adapted, single-storey house and very related to the outside. The ground floor responds to the will of Juan and Assumpta to form a house in itself, a concatenation of very open spaces, which could work without doors where there is a day area turned towards the garden and is gaining privacy as you reach the area of ​​the rooms. On the contrary, the first floor can operate independently. It consists of two rooms with bathroom that allow in the future to be enabled as an independent area by the son, only changing the bathroom for a kitchen.Save this picture!© Lacol / House HabitatSave this picture!SectionSave this picture!© Lacol / House HabitatEn ella recae la captación de la casa con grandes aberturas, que en los meses más fríos permiten la entrada de rayos solares hasta casi media casa. Para los meses calurosos esta fachada tiene un sistema de contraventanas en la planta primera y una gran pérgola de 3m de profundidad con cubrición retráctil que permite protegerse de la radiación solar según la época del año.Save this picture!© Lacol / House HabitatFinalmente es un proyecto que vela por la comodidad de los usuarios en el tiempo. Juan y Assumpta quieren una casa que responda a su situación actual, donde conviven con su hijo adolescente y la abuela, pero entienden que esta situación es temporal a medio plazo. Así pues para ellos que son los principales usuarios les permita tener una vivienda cómoda, amplia, adaptada, de una sola planta y muy relacionada con el exterior.Save this picture!© Lacol / House HabitatLa planta baja responde a las voluntad de Juan y Assumpta de formar una vivienda en sí misma, una concatenación de espacios muy abiertos, que podría funcionar sin puertas donde hay una zona de día volcada hacia el jardín y se va ganando con privacidad en medida que se llega a la zona de las habitaciones. Por el contrario la planta primera puede funcionar de forma independiente. Consta de dos habitaciones con baño que permita en un futuro habilitarse como zona independiente por el hijo, sólo cambiando el baño adaptado para una office / cocina.Save this picture!© Lacol / House HabitatProject gallerySee allShow lessHouse Lessans / McGonigle McGrathSelected ProjectsMontes Housing / Héctor SolórzanoSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918632/canovas-cassart-house-laboqueria Clipboard Area:  2798 ft² Year Completion year of this architecture project Spainlast_img read more

Read More